Eleven Ventures стартира нова инвестиционна програма за стартиращи предприемачи

Eleven Ventures стартира нова инвестиционна програма за стартиращи предприемачи

Eleven Ventures, българският фонд за дялово финансиране, който подкрепя технологични компании в ранен етап на развитие в Югоизточна Европа, обявява старта на Eleven Alpha. Екипът на фонда и избраните предприемачи ще работят заедно по индивидуален план за развитието на стартъпа.

Основателите ще получат достъп до дългогодишния опит на екипа на Eleven в изграждането на стартиращи компании, широка мрежа от контакти, и общност от съмишленици. Като част от програмата фондът инвестира 300 000 евро за 10% дял във всяка одобрена компания.

Процесът на кандидатстване е опростен и бърз, което позволява на предприемачите да се фокусират върху развитието на бизнеса си. Състои се от кратка форма за кандидатстване (необходим е pitch deck), среща с инвестиционния екип на Eleven и среща с партньорите във фонда като последна стъпка, след като стартъпът премине предварителния подбор.

За кого е Eleven Alpha?

Екипът на Eleven Ventures има за цел да бъде най-ранният партньор на технологичните предприемачи. Eleven Alpha е насочена към основатели в начален етап на развитие на техния бизнес. Това може да означава да имат само смела идея и груб прототип или вече първи плащащи клиенти. Четирите приоритетни вертикали на Eleven (Fintech, Healthcare, Future of Work, Future of Food) остават на фокус, но вратата е отворена за стартъпи и в други индустрии.

Сделка за еднорози?

Набирането на финансиране може да бъде дълъг и сложен процес за много предприемачи. За да адресира това, Eleven прави инвестиция от 300 хил. евро в участващите компании срещу 10% дял. Екипът на фонда гарантира максимум два месеца от затваряне на апликациите до приключване на сделката. Условията са фиксирани и подобни на първоначалната инвестиция на Eleven в Payhawk (първият български еднорог), откъдето идва и името "сделка за еднорози". Предварителен инвестиционен договор е публично достъпен и може да бъде разгледан от всеки.

От алфа до бета

След потвърждаване на сделката основателите получават достъп до цялото ноу-хау в изграждане на компании и ресурси от Eleven. Екипът ще осигури постоянна подкрепа и ще работи лично с предприемачите, за да разработи индивидуален план за развитие на компанията, който да им помогне достигането на следващия етап. Програмата е разделена на три части:

  1. "Discover" част, където предприемачите ще могат да опознаят по-добре клиентите си, да говорят с тях и да разберат техните болки, нужди, изисквания. Това е моментът, в който те поставят основите на своята компания.
  2. "Design" част, където предприемачите прецизират стойността, която носят на клиентите, научават се да изграждат продукт, който клиентите желаят, проектират бизнес модела и се научават как да го модифицират, тестват и валидират своите хипотези.
  3. "Deliver" част, където основателите изграждат стратегия за излизане на пазара, започват да продават на първите си клиенти, установяват основите за растеж и работят над своята стратегия за следващ рунд на финансиране.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.