Японският производител на електрически двигатели NIDEC отваря развоен център в София

Японският производител на електрически двигатели NIDEC отваря развоен център в София

Инвестиция в център за развойна дейност планира една от най-големите аутомотив компании в Япония NIDEC, лидер в производството на електрически двигатели. Компанията ще инвестира първоначално 3,5 млн. долара в нов развоен център в София, като се очаква до края на годината да наеме 100 инженери.

Това стана ясно след работни срещи, проведени в Министерството на иновациите и растежа от министър Даниел Лорер с Филип Марке, директор индустриализация e-Drive, представител на японския концерн, на които беше представена първата фаза на инвестиционния проект, съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

На срещите присъстваха още Н.Пр. Нарахира Хироши, посланик на Япония в България, както и заместник-министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов.

Задачата на наетите български инженери ще бъде разработка на следващо поколение хардуер и софтуер за японската компания.

По думите на министъра на иновациите Даниел Лорер досега България е избирана за инвестиции заради евтината работна ръка, но това създава проблем, защото този тип индустрия лесно се мести, когато разходите за заплати или енергия станат по-високи. "Сега страната ни се променя и става място за умен труд, като целта е поощряване на икономическия растеж чрез иновативни производства", коментира министърът.

NIDEC ELESYS CORPORATION е водещ производител на електронно управление, както и за безопасен и удобен транспорт. Компанията разработва и произвежда електронни контролни устройства за управление, спирачки и други системи за глобални автомобилни производители.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.