Веригата за техника "Зора" започна да строи логистичен парк за 30 млн. лева край София

Веригата за техника "Зора" започна да строи логистичен парк за 30 млн. лева край София

Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемония по първа копка за изграждане на нов логистичен парк на българската компания за търговия на бяла и черна техника "Зора" в Индустриален парк "София - Божурище".

Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края месец март 2023 г., съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Обектът се разполага върху терен с площ 80 хил. кв. м и включва административна сграда и складове за обслужване на търговската мрежа. Реализацията на проекта ще е на два етапа.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестиции Стамен Янев и изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.

По думите на Везиева за последните няколко месеца са сертифицирани 12 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност над 400 милиона лева, с потенциал за разкриване на близо 1500 работни места. Проектите са предимно извън столицата, в това число четири в общини с безработица над средната за страната.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.