Старозагорската фирма за търговия с материали за мебели "Роси" строи логистична база и соларен парк в базата си в Чирпан

Старозагорската фирма за търговия с материали за мебели "Роси" строи логистична база и соларен парк в базата си в Чирпан

Старозагорската фирма за търговия с материали за производство на мебели "Роси" инвестира 3 млн. лева в изграждането на модерна логистична база и соларен парк на територията на производственото си предприятие в Чирпан.

Там компанията разполага с три цеха - за ламиниране и производство на плоскости за мебели, за кухненски плотове и материали за врати, каси и первази, пише онлайн регионалната медия divident.eu.

Застроената площ на базата в Чирпан до момента е 16 хил. кв.м.

Новата логистична база ще е с площ от около 4 хил. кв.м.

В момента в производственото предприятие на компанията в Чирпан работят 30 души. След завършването на новата инвестиция ще бъдат наети още 50 души.

Заради увеличаващите се поръчки фирмата ще изгради и модерен разпределителен център, от който ще тръгват стоките за 10-те ѝ бази в страната, както и за износ.

Складовата база на "Роси" в Стара Загора ще обслужва само района на областите Стара Загора, Пловдив, Хасково и Ямбол.

По план строителството на логистичната база трябва да приключи през май.

В края на миналата година "Роси" завърши търговската си база в Кърджали, в която инвестира около 3 млн. лева. Фирмата ще строи и база в София от 9 500 кв.м.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.