Русенският производител на стоманени профилни тръби "Мегапрофил ИГ" разширява производството си

Русенският производител на стоманени профилни тръби "Мегапрофил ИГ" разширява производството си

Започна строителството на нов цех за обработка на метал към русенската фирма "Мегапрофил ИГ", част от "Интерком Груп"ООД.

Действащият производствен капацитет е над 100 000 тона, а стартиралата инвестиция е на стойност над 25 млн. лв. Тя включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв.м., построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв.м. и инвестиции в нови машини, съоръжения и фотоволтаична централа за над 10 млн. лв., съобщават от Община Русе.

С увеличението на мощностите си компанията цели да достигне производство от над 200 000 тона годишно, а броят на пряко заетите да се увеличи от 150 на 250 души.

"Мегапрофил ИГ" е част от "Интерком Груп" ООД. Фирмата е специализирана в производството на кръгли, квадратни и правоъгълни електрозаварени стоманени профилни тръби и разкрой на метални изделия.

Компанията е основана през 2006 г. Базирана е в Русе - най-голямото българско речно пристанище на река Дунав, което осигурява голямо предимство при транспортиране на продукцията й до Централна и Западна Европа.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.