Международната софтуерна компания Godel Technologies стъпва в България

Международната софтуерна компания Godel Technologies стъпва в България

Международната софтуерна компания Godel Technologies стъпва в България.

Компанията е избрала София за новия си офис, пише онлайн изданието Economy.bg.

"За да дадем възможност на Godel да продължи да увеличава мащаба при същото ниво на качество, което нашите клиенти очакват, ние избрахме четири нови географски местоположения в допълнение към Беларус. Източната част на Европа е дом на много от най-бързо развиващите се технологични центрове в Европа, местата, които сме избрали за нашите планове за растеж, са Литва, Украйна, Полша и България", коментира Нийл Макмърдо, главен изпълнителен директор на Godel.

Към 2019 г. бе изчислено, че осем от всеки 1000 източноевропейци са се обучавали като професионален разработчик, тъй като образованието в тези страни отдава голямо значение на такива умения. Така че, с такива таланти, изглежда очевидно, че разширяването на Godel трябва да бъде насочено към други европейски страни, включително България, тъй като изглежда вероятно те да бъдат дом на едни от най-добрите бъдещи разработчици, като все пак са в сравнителна близост до тези, които вече работят при нас, допълват от компанията.

До края на годината компанията планира да наеме 20 ИТ специалисти, като екипът ще се разширява, коментира и Константин Чорбаджийски, оперативен ръководител в Godel София.

Сред партньорите на компанията са Shell Energy, AO.com, Intelliflo, Booking.com и други.

Централата ѝ се намира в Манчестър, Великобритания. За компанията работят над 1 400 души.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.