"Либхер" реализира в България завод за бетонна техника

"Либхер" реализира в България завод за бетонна техника

Германската група "Либхер" реализира трети завод в България - за бетонна техника. В момента групата развива нова стратегия за това направление. Необходимо е производителността и ефективността на разходите да бъдат повишени допълнително. Поради тази причина монтажните възли, които са доста трудоемки, трябва да бъдат доставяни на компанията майка от друг обект.

За местоположение на предприятието е избран Пловдив, където са и другите заводи на групата, пише в. "Капитал". Размерът на инвестицията не е съобщаван. Официалното откриване е планирано да бъде в средата на следващата година, макар че предприятието частично функционира.

Целта е с новото производство да се използва допълнително синергията и да се разширят дейностите на групата в Пловдив.

Дружеството "Либхер - Конкрийт Технолоджи Марица" ЕООД е регистрирано в началото на юли с предмет на дейност производство на бетоновози. Няколко месеца по-късно новият завод вече е построен, а производствените линии са отчасти в експлоатация.

Вече се произвеждат успешно окомплектовани бетоносмесители и компоненти за бетоносмесители с високо качество, казват от компанията.

Строителни компании и фирми за транспорт на бетон вече са клиенти на завода. Директно от фабриката в България с готови бетоновози се снабдяват клиенти от цяла Източна Европа, Израел, Саудитска Арабия и Русия. На завода-майка в Бад Шусенрийд в Германия се изпраща предварително сглобено оборудване и след допълнителен монтаж се снабдяват клиенти в Западна Европа.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.