Германският производител на отоплителни и климатични системи за автомобили Ебершпехер строи завод в Русе

Германският производител на отоплителни и климатични системи за автомобили Ебершпехер строи завод в Русе

Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България. Ново предприятие ще бъде построено в Русе, близо до границата с Румъния, до края на лятото на 2023 г.

С тази стъпка доставчикът на автомобили отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар, съобщават от Община Русе.

"Спечелените нови поръчки за производство през следващите години и силно нарасналото търсене на електрически нагреватели водят до разширяването на нашите производствени мощности", обяснява д-р Йорг Шерникау, главен оперативен директор на Системи за климатичен контрол и автомобилни контроли в компанията.

При избора на локацията експертите по топлинен мениджмънт са заложили на добрите транспортни връзки на Русе. Петият по големина град в страната се намира точно на границата с Румъния, на по-малко от сто километра от Букурещ. В допълнение, квалифицирани работници се подготвят чрез местния технически университет.

Новосъздаденото дъщерно дружество Ебершпехер България ще отговаря за местните дейности.

В русенската индустриална зона Слатина, в източната част на града, Ебершпехер ще построи предприятието на парцел с площ от около 80 000 квадратни метра. През следващите месеци ще бъде изградена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г.

За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г., до окончателното завършване на новата сграда.

Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът ще нарасне до 500 служители.

Компанията има предприятия и операции в Германия, Китай, Полша, Аржентина, Австралия, Австрия, Беларус, Белгия, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Хърватия, Еквадор, Чехия, Дания, Египет, Финландия, Великобритания, Гърция, Индия, Македония, Малта, Португалия, Катар, Турция и др. страни по света.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.