Германската компания за автомобилен софтуер SULZER създава развоен център в София

Германската компания за автомобилен софтуер SULZER създава развоен център в София

Германската компания за автомобилен софтуер SULZER инвестира първоначално 1.5 млн. евро в софтуерен развоен център в София, като постепенно ще създаде близо 100 нови работни места за висококвалифицирани ИТ специалисти.

Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов с изпълнителния директор на SULZER GmbH д-р Михаел Краус и Раджеш Раджу, управляващ директор на Achala IT Solutions, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката и индустрията.

Сред клиентите на компанията са автомобилните производители BMW, AUDI, DAIMLER, MAN, Porsche, Rolls Royce, SEAT, VW, Skoda и др.

Министър Богданов подчерта, че аутомотив секторът е приоритетен за България, тъй като носи много голяма добавена стойност. Той посочи, че все повече инвеститори от индустрията проявяват интерес да открият именно R&D центрове у нас.

"Разработката на софтуер в автомобилната индустрия е важна за България, а страната ни има всички предпоставки да се превърне в регионален център за развойна дейност на компании от сектора", допълни той.

Министърът посочи, че автoмoбилнaтa индycтpия е една от най-бързо растящите в България, като само зa минaлaтa гoдинa e гeнepиpaла над 10% от БВП и създава заетост на 75 000 души. По думите му само допpeди 10 г. тя е съставлявала едва 1% от БВП, а заетите в нея ca били пo-мaлĸo oт 9000 души.

SULZER GmbH е създадена през 1978 г., и работи успешно с клиенти в автомобилната индустрия, както и в инженерния и застрахователния сектор. Компанията е доставчик на ИТ решения, които поддържат процесите на автомобилната верига за доставки чрез интегрирана бизнес и техническа експертиза.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.