Германска компания за производство на противоалергични тъкани ще строи голям завод в Плевен

Германска компания за производство на противоалергични тъкани ще строи голям завод в Плевен

В Плевен се очаква изграждане на ново предприятие, с което се създава най-голямото производство на противоалергични тъкани в Европа. Инвеститорът е от Германия и е получил подкрепата на местната администрация за разкриване на производство върху площ от 6 000 квадратни метра.

Германската компания Allegro Healthcare е създадена преди повече от 25 години, а седалището ѝ е в Мекленбург, Предна Померания, съобщава БНР. 

Дружеството избира Плевен за изграждане на ново предприятие, с което се създава най-голямото производство на противоалергични тъкани в Европа.

Решението е взето след посещение Даниел Шьонфелдер, главен изпълнителен директор на компанията, и срещата му с кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Вече се търси и персонал за предприятието: ръководител производство; шивачи/шивачки; техници/домакини; специалисти склад/логистика; офис специалисти.

Предпазващите от алергии тъкани са част от медицинско лечение, което помага на хората да подобрят качеството си на живот, казват инвеститорите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.