Френската Sendinblue придобива български стартъп за маркетинг и анализ на продажбите

Френската Sendinblue придобива български стартъп за маркетинг и анализ на продажбите

Българската SaaS платформа за маркетинг и анализ на продажбите за бизнеса с електронна търговия Metrilo е придобита от Sendinblue, френски пакет за цифров маркетинг "всичко в едно", съобщава therecursive.com.

Сумата на сделката не се разкрива.

Сделката за Metrilo идва заедно с придобиването на две други маркетингови компании за електронна търговия, Chatra - платформа за съобщения за малък и среден бизнес, и PushOw - най-доброто приложение на Shopify за push известия.

Общата сума на трите сделки е над 47 млн. долара.

Преди година Sendinblue получи 160 милиона долара в нов кръг финансиране, за да финансира разширяването на продуктите и да се съсредоточи върху растежа на пазара в Северна Америка.

Sendinblue има над 175 000 потребители и повече от 100 милиона имейла се изпращат през платформата всеки ден.

Metrilo привлече Eleven Capital, първият български фонд за венчър капитал, като стартъп през 2014 г., който сега излиза от компанията с тази сделка. През 2015 г. Metrilo проведе втори кръг финансиране, като получи пари отново от Eleven Capital, както и LAUNCHub Ventures и Speedinvest. Трети кръг финансиране се проведе през 2017 г. с участието на същите инвеститори.

Последният кръг финансиране на компанията е проведен от Eleven през октомври 2020 г.

Metrilo е CRM за анализиране "всичко в едно" и платформа за маркетинг по имейл. Той позволява на онлайн търговците и марките да използват стратегии и прозрения, базирани на данни, за растеж и задържане на клиентите. На потребителите на платформата се предоставя информация за трафика, поведението на посетителите и клиентите, производителността на продукта, продажбите и фуниите за реализация.

Българският екип на Metrilo ще продължи да работи независимо и се очаква да нарасне значително в близко бъдеще, тъй като вече се отварят възможности за работа. Не се очакват и организационни промени след сделката.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.