FlixMobility открива експертен център на FlixBus в София

FlixMobility открива експертен център на FlixBus в София

Германският доставчик на мобилни услуги FlixMobility, който работи в България чрез своята марка FlixBus, открива и първия си експертен център FlixBus в София, съобщава SeeNews.

FlixMobility е в началния етап на набиране на персонал и предстои да се определи точният брой служители в компанията.

Според интервю на Петър Банков, директор на експертния център, за сайта economy.bg до 2023 г. служителите в центъра ще са над 200 души.

Според съобщението на компанията експертният център в София ще допълни съществуващите центрове на FlixBus в германския град Нюрнберг и украинския Харков.

"Центърът в София ще отговаря основно за маркетинговите и технологичните дейности, но също така набираме кандидати за оперативни работни места и човешки ресурси, както и счетоводни екипи, които ще имат възможност да работят върху иновациите и развитието на услугите", казват от компанията.

FlixMobility оперира на българския пазар от 2018 г. Понастоящем компанията предлага услуги на FlixBus на няколко града в Европа.

FlixMobility основава стартъпа FlixBus в Мюнхен през 2013 г. В момента оперира автобусна мрежа, обслужваща повече от 2500 маршрута в 36 държави.

Заедно с FlixBus FlixMobility оперира и железопътна услуга FlixTrain и споделена услуга FlixCar.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.