"Фесто производство" ще инвестира 20 млн. лева в софийския си завод през тази година

"Фесто производство" ще инвестира 20 млн. лева в софийския си завод през тази година

"Фесто производство", германската компания за производството на компоненти за автоматизация, ще инвестира 20 млн. лв. през тази годинав завода си в София.

Това стана ясно по време на среща на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер с управителя на компанията в България, съобщават от пресслужбата на Министерството на иновациите.

Германската компания е лидер в технологиите и иновациите, а развойният й център в българското предприятие е един от най-успешните в световен мащаб. Предвижда се работните места в него да бъдат увеличени с над 30% през тази година, като това ще го направи вторият най-голям след този в централата на компанията в Германия.

"Високотехнологични компании и експортно ориентирани производства са тези, чрез които ще постигнем висок икономически растеж", посочи министър Лорер. По думите му сред основните цели е съществуващите в страната производства да започнат да привличат техните доставчици у нас.

"Дружеството произвежда над 1300 вида изделия и непрекъснато инвестира в иновативни решения, за да отговори на нуждите на пазара", заяви управителят на компанията за България Георги Атанасов.

Двамата обсъдиха плановете на компанията и бяха посочени административни пречки, с които се сблъсква инвеститорът на общинско ниво, както и недостига на работна ръка.

Като добра практика бяха дадени за пример обучителните центрове, които са създадени от компанията за Индустрия 4.0, и работата с деца и техният интерес към технологиите.

Управителят на компанията посочи още, че производството се подпомага от собствен R&D център, където в тясно сътрудничество с германския отдел за развойна дейност се работи по много нови проекти, свързани с обновяване и допълване на производствената програма.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.