Eleven Ventures стартира програмата Eleven Alpha

Eleven Ventures стартира програмата Eleven Alpha

Българската компания за рисково финансиране Eleven Ventures стартира тримесечна програма за стартъпи от Югоизточна Европа в ранен етап на развитие, съобщиха от компанията. Избраните стартъпи ще получат 300 000 евро срещу 10% дял от капитала.

Освен финансиране, стартиращите компании ще получат и индивидуален подход и достъп до цялото знание, опит и ресурси в изграждането на компании от Eleven. От фонда съобщават още, че процесът по кандидатстване е бърз и лесен и от апликация до затваряне на сделката времето ще бъде по-малко от два месеца. Това ще позволи на предприемачите да се фокусират върху развитието на бизнеса си.

За да кандидатстват, предприемачите трябва да попълнят кратка форма, да проведат среща с инвестиционния екип на Eleven и среща с партньорите във фонда като последна стъпка, след като стартъпът премине предварителния подбор. А предварителен инвестиционен договор е публично достъпен и може да бъде разгледан от всеки.

Стартъпите, които искат да се включат в програмата вече могат да кандидатстват, а срока е до 19 ноември тази година. Програмата ще стартира в средата на януари 2023 година и ще продължи до април 2023. Програмата Eleven Alpha е насочена към основатели в начален етап на развитие на техния бизнес, като те може да имат само смела идея, груб прототип или вече първи плащащи клиенти.

Условията при тази програма са фиксирани и подобни на първоначалната инвестиция на Eleven в Payhawk (първият български еднорог). Затова от фонда наричат тази програма и "сделка за еднорози".

"Ние търсим "строителите на бъдещето" със смели идеи. Eleven Alpha обединява всичко, което научихме през последните 10 години и го прави достъпно в структурирана форма за амбициозни предприемачи, които тепърва стартират изграждането на своите компании. Искаме да бъдем техен партньор в първите им стъпки, които смятаме и за най-важни за крайния успех", казва Ивайло Симов, управляващ партньор в Eleven Ventures.

След потвърждаване на сделката, основателите получават достъп до цялото ноу-хау в изграждане на компании и ресурси от Eleven. Екипът ще осигури постоянна подкрепа и ще работи лично с предприемачите, за да разработи индивидуален план за развитие на компанията, който да им помогне достигането на следващия етап. Програмата е разделена на три части: "Discover", "Design" и "Deliver".

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.