"Алкомет" въведе в експлоатация нов цех за механична обработка на профили за 13,5 млн. лева

"Алкомет" въведе в експлоатация нов цех за механична обработка на профили за 13,5 млн. лева

Шуменското предприятие "Алкомет" АД е въвело в експлоатация нов цех за механична обработка на профили, съобщава дружеството.

Инвестицията е на стойност 13,5 млн. лева.

Новото оборудване позволява на "Алкомет" да произвежда алуминиеви компоненти, които се влагат в електрическите автомобили, посочва се в съобщението на дружеството.

Компанията е на етап прототипно и предсерийно производство на вече договорени проекти, а серийното производство ще стартира през 2022 г.

Новият цех разполага с оборудване от най-висок клас за извършване на широка гама от довършителни операции като фрезоване, щанцоване, пасивиране, вибрационно шлайфане и монтаж на компоненти. Така "Алкомет" ще може да доставя на клиентите си обработени детайли, готови за вграждане.

Тези продукти намират приложение в автомобилната промишленост, в строителството и архитектурата, машиностроенето, производството на енергия от възобновяеми източници и други сектори.

Новият цех е разположен на площ от 4 100 кв. м. и в момента разполага с персонал от 30 души. В бъдеще ще се наемат още служители, уточнява дружеството.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.