Национална кампания ще информира за правата на имигрантите в България

sn1

Кампанията ще се реализира в рамките на проект "Национална информационна кампания за правата на имигрантите и по-доброто им възприемане от българското общество"

Проект "Национална информационна кампания за правата на имигрантите и по-доброто им възприемане от българското общество" ще информира за правата на граждани на трети държави в България чрез провеждане на медийна кампания и национален форум. Кампанията ще обхване градове с концентрация на имигрантски общности - София, Пловдив, Кърджали, Бургас и Варна.

В рамките на проекта ще бъде организиран национално представителен форум "Имигрантските общности в Република България", който цели да повиши информираността на българското общество относно имигрантските общности. По време на форума имигрантите ще могат да се възползват от безплатни консултации с експерти по правни въпроси, касаещи тяхната интеграция.

„Опитът ни в работата с имигранти до сега показва, че липсва синтезирана и достъпна информация за техните права и задължения. Те не познават достатъчно добре работата на различните институции и имат нужда от съдействие при попълване и подаване документи и заявления", сподели Бинел Фадли, собственик на ИТДЦ ООД и ръководител на проекта.

Проект "Национална информационна кампания за правата на имигрантите и по-доброто им възприемане от българското общество" се изпълнява от „Интернешънъл Трейнинг енд Дивелопмънт Център" ООД (ИТДЦ ООД) и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейски фонд за интеграция на граждани на трети страни. Проектът е с продължителност 5 месеца, а общата му стойност е 79 967,47 лева.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския фонд за интеграция на граждани на трети страни, съфинансиран от Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от „Интернешънъл Трейнинг енд Дивелопмънт Център" ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ЕС и Договарящия орган.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.