Школите по програмиране Logiscool вече са достъпни за всички български деца чрез онлайн уроци в реално време

lsc_default-1

 

Как най-голямата международна верига учебни центрове по програмиране премина изцяло към онлайн обучение за броени дни

 

През последните седмици светът наблюдава безспорно най-мащабната миграция на образованието към онлайн технологии, при това осъществена за броени дни и седмици. Международната верига школи по програмиране Logiscool се оказа в центъра на този процес със своите стотици учебни центрове по света и десетки хиляди деца и юноши, които само допреди седмици бяха в нейните класни стаи. С въвеждането на извънредно положение в редица държави постепенно всички тези школи, влкючително и българската, трябваше да преминат към онлайн обучение. Десетки хиляди ученици очакваха решение, за да могат да продължат своето обучение по програмиране, което би им донесло повече възможности и по-добри перспективи за тяхната бъдеща реализация.

 

Как Logiscool се справи с кризата?

 

По ред причини унгарската компанията се оказа подготвена за кризата. На първо място тя разполага със собствена онлайн обучителна платформа и множество дигитални материали, които бяха в основата на бързата миграция към виртуално обучение. Освен това нейната мрежа от школи на няколко континента, включително и Азия, ѝ позволи чрез своите местни партньори да проследи от първа ръка как се развива епидемията и да се подготви своевременно за преминаване към онлайн образование. „Да, ние се преместихме в домовете на децата и юношите чрез онлайн пространството, но този преход изискваше много работа дори и от нас“ - посочва д-р Анита Брейер, основател на Logiscool.

 

Важна роля изигра оптимизирането на съществуващите инструменти като онлайн портала MyLogiscool, разработен за школниците в учебните центрове. Този интерфейс съществуваше и досега, но той не бе използван за провеждане на часове, а за изграждане на общност. В рамките на няколко дни обаче през него станаха достъпни 1200 нови видеоклипа с инструкции, а за школниците бе създадена и възможност за онлайн сесии.

 

„На първо място, благодарение на нашия франчайз подход, системата бе изградена за една седмица. Свикнали сме да гарантираме, че всички наши материали могат да се разпространяват във всички страни, без да губят качество. Това се оказа особено полезно при криза. Друг важен повратен момент бе създаването на лекота в общуването. Само по този начин развитието може да бъде непрекъснато” - добавя още д-р Анита Брейер.

 

В крайна сметка резултатът е една изцяло нова обучителна услуга Logiscool LIVE! –  курсове по програмиране за деца и юноши, предоставяна изцяло по интернет. Онлайн интерактивните уроци продължават 90 минути и се водят от досегашните млади ИТ инструктори на Logiscool. В едно обучение участват до осем школника, за да може инструкторът да обръща достатъчно внимание на всички тях. Обучаващите се получават и множество допълнителни материали в своите акаунти в платформата MyLogiscool, включително видео уроци и други образователни ресурси. Пренасяйки се в комфорта на домовете, обученията на Logiscool запазват своя фокус върху ученето чрез забавление и стимулирането на креативността на младежите. Живият контакт е заменен от видеовръзка в реално време. В момента текат безплатни Logiscool LIVE! онлайн Демо Сесии, в които може да се запознаете в подробности със тази форма на обучение. Регистрацията за тези Демо Сесии е на: https://www.logiscool.com/bg/apply/live/open-days.

 

За повече информация за родителите на деца 2-8ми клас тук >>https://www.logiscool.com/bg/live-kids и за родителите на юноши 8-12ти клас тук » https://www.logiscool.com/bg/live-teens.

 

 

Достъпно за ученици от цяла България

 

Друго важно предимство е и разширеният географски обхват – в обученията Logiscool LIVE!, провеждани от българската школа, вече могат да се включат ученици от цяла България, както и българчета, живеещи в чужбина. Вече са на лице и първите положителни отзиви от обучаващите се, които възприемат новия онлайн формат на обучение много добре. Тази новосъздадена форма на обучение ще продължи да съществува и след прекратяване на извънредното положение и да радва децата и юношите от градовете и селата, където все още няма школи Logiscool.

 

Позитивните ефекти

 

Не на последно място, преминавайки изцяло онлайн, Logiscool успя както да гарантира непрекъсваемост на уроците за своите школници, така и да запази своя екип, гарантирайки му заетост по време на извънредното положение.

 

„Убедени сме, че процесът на обучение не бива да бъде прекъсван. Ако настоящата криза ни учи на нещо, то е, че в бъдеще обществото ни ще има още по-голяма нужда от подготвени млади хора, които да мислят по-креативно и да бъдат на ти с технологиите“ - споделя Николай Цонев, съосновател на Logiscool България.

 

„Представете си, че настоящата пандемия и свързаната с нея социална изолация се бяха случили преди двайсетина години, преди всички тези онлайн платформи да навлязат в живота ни. Социалните мрежи, чат приложенията, онлайн магазините и мобилните телефони – това са все технологии, които днес правят изолацията ни по-поносима, позволяват на много бизнеси да продължават да функционират и на всички нас да се информираме и да общуваме. Това ни дава увереност, че днес е от ключово значение учебни центрове като Logiscool да продължават да подготвят следващите млади ИТ специалисти, които да създават новото поколение технологични платформи и приложения, способни да улеснят живота ни в бъдеще“ - добавя Ива Янкова, също съосновател на Logiscool България.

 

Вдъхновен от положителните отзиви, екипът на Logiscool България планира да прехвърли онлайн всички досегашни формати на обучение, включително и да организира първите по рода си виртуални летни лагери по програмиране. Всички форми на обучение се предлагат и на английски, немски и други езици с цел да се включат и децата на чужденци, живеещи в България.

 

Важно е да отбележим, че всички ние от Logiscool,  вярваме във важността на личния контакт и с нетърпение очакваме децата и юношите да се завърнат в нашите школи след прекратяване на извънредното положение.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.