Ученици от цяла България участваха в първото по рода си национално състезание по чужди езици „Уча.се с Интелект“

ucha.se_

Ученици от цяла България изпробваха уменията си по английски и немски език в първото по рода си национално състезание по чужди езици „Уча.се с Интелект“. Надпреварата бе организирана от образователния портал Уча.се и „Езикови училища Интелект“. Участниците прекараха три дни сред природата на Пирин, където упражняваха езиковите си умения, слушаха мотивиращи лекции и търсиха скрити съкровища в гората.

 

Изпитният етап протече в три кръга – писане на есе, тест по граматика и нестандартен устен изпит за участниците с най-висок резултат от първите два кръга. В устния изпит учениците не само отговаряха на въпроси пред учителската комисия на Интелект, но и разказваха за своите интереси и демонстрираха таланти и умения като пеене, лицеви опори и дори народни танци. Най-добре представилите се от тях получиха награди и подаръци, включително 12-месечни абонаменти за Уча.се, курсове от Интелект, таблети от мобилното приложение Taxistars, курсове от AULA BG и много други.

 

Сред най-вълнуващите преживявания на състезанието „Уча.се с Интелект“ беше гигантският лов на съкровища, организиран от асоциацията на ескейп стаите Emotion. Участниците – учители и ученици, се сблъскаха с шест различни предизвикателства, които тестваха тяхната съобразителност, бърз ум и отборна игра.

 

В рамките на инициативата учениците се срещнаха и с някои от най-мотивиращите хора в България – Георги Малчев /Xplora/, Лазар Радков /Live to lift/, Юли Tонкин /НЕсеминарът/, Албена Тонкин /Здравей/, Илиян Любомиров /Думи на 4 гуми/ и Петя Дикова /CoolT/. Гост-лекторите вдъхновиха учениците с лекции за смелостта и силата да следваш мечтите си, да бъдеш отворен към света и хората и сам да избираш пътя, по който да вървиш.

 

Повече информация за резултатите от състезанието има тук:

https://www.intellect.bg/natsionalno-ezikovo-sastezanie-ucha-se-s-intellect-2018/klasirane

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.