Успели българи с мотивиращи лекции за участниците в езиковото състезание ,,Уча.се с Интелект“

uchase_s_intellect

Българският образователен портал Уча.се и „Езикови училища Интелект“ организират през април първото по рода си езиково състезание „Уча.се с Интелект“. То комбинира интензивна изпитна програма по английски и немски език с много забавление и шоу, както и с презентации от някои от най-вдъхновяващите хора в България. Оригиналният формат позволява на учениците не само да покажат на какво са способни, но и да повишат своята мотивация. Презентациите ще предоставят на учениците ценни съвети как да учат по-ефективно, как да развиват потенциала си и да постигат целите си. Състезанието ще се проведе от 27 до 29 април под формата на тридневен лагер в подножието на връх Вихрен.

 

„Откакто е създаден сайтът Уча.се, желанието ни винаги е било да покажем, че образованието може да бъде забавно, да се осъществява навсякъде и не е задължително да бъде в традиционната скучна обстановка в класните стаи. Новият ни проект „Уча.се с Интелект“ е част от тази визия на екипа ни. Затова и измислихме едно състезание по чужди езици, което ще се проведе в планината и ще бъде изключително забавно, вдъхновяващо и полезно“ – сподели основателят на образователния портал Дарин Маджаров.

 

„Ако преди години да учиш език беше преимущество, то в днешни дни е абсолютно наложително. Светът е едно глобално село, в което не можеш да оцелееш, без да знаеш поне един чужд език. Създадохме националното състезание „Уча.се с Интелект“ именно за да помогнем на повече млади българи да подобрят познанията си по чужди езици и да се превърнат в по-успешни и пълноценни личности. Убедени сме, че оригиналният формат, включващ мотивиращи лекции, състезание и игри, ще спомогне много за това“ – добави Ваня Ананиева, основател на „Езикови училища Интелект“.

 

Състезанието „Уча.се с Интелект“ е отворено за всички желаещи български ученици и се провежда в три категории: 7 – 8 клас, 9 – 10 клас и 11 – 12 клас. Първите два кръга проверяват уменията на участниците да пишат на езика, който са си избрали. След това състезателите с най-висок резултат продължават в третия кръг – устен изпит с преподаватели от „Езикови училища Интелект“. Всички ученици получават сертификат за участие, а за победителите във всяка категория има специални награди.

 

Освен самите изпитни сесии, събитието включва развлекателно-мотивационна програма от игри като treasure hunt (лов на съкровища) както и презентации от някои от най-вдъхновяващите ментори в България – Георги Малчев от Xplora, Лазар Радков от Live to lift, Юли Tонкин от „НЕсеминарът“, Албена Тонкин  от „Здравей“, Илиян Любомиров от „Думи на 4 гуми“, както и Петя Дикова от CoolT. Лекторите ще дадат на участниците идеи как да се развиват и да следват мечтите си, а след това ще отговарят на въпросите им.

 

Състезанието е безплатно, като участниците заплащат единствено за престоя си в хотела, който включва закуска, обяд, вечеря и достъп до СПА и басейн за две вечери на преференциалната цена от 88 лв. Всички останали обучителни дейности, развлечения и лекции от водещи български ментори и експерти са безплатни. В добавка, придружаващите учители имат възможност да се включат в дискусии в рамките на съпътстващата състезанието кръгла маса за образование и иновативни практики. Освен това както те, така и учениците ще си създадат ценни контакти с успели и известни личности, а техните училища ще получат престижни грамоти за участието на представителите им в състезанието.

 

Всички желаещи могат да кандидатстват на адрес:

https://www.uchase-s-intellect.bg/

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.