„Сирма Груп“ заема престижното седмо място сред софтуерните фирми у нас в класацията „Топ 100 на българските компании“

Sirma

Сирма Груп Холдинг АД е седмата най-голяма софтуерна компания в България и едно от трите български дружества в челната десетка. Това става ясно от публикуваните преди дни резултати от годишната класация „Топ 100 на българските компании“ на в. Капитал, базирана на печалбата и брутните приходи от дейността на фирмите за 2017 година.

 

В тазгодишното издание на класацията Сирма Груп Холдинг минава с една позиция напред, а очакванията на редица експерти са през следващата година тя да се нареди сред първите пет дружества в софтуерния бранш, заради своя висок темп на растеж.

 

„Постигнахме много добри финансови резултати и бизнесът ни отчита растеж с 25% спрямо 2016 година. Зад тези числа се крият много бизнес успехи и упорита работа. Успяваме да реализираме ръст на приходите от над 20% за шеста поредна година. Инвестициите, които фирмата направи за развитие на стратегическите пазари, се отплатиха с нови спечелени проекти и клиенти от цял свят. От началото на 2018 г. Сирма Груп Холдинг работи по нова петгодишна стратегия, според която компанията трябва да достигне приходи от 100 млн. евро през 2022 година“ - заяви изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев по повод резултатите от тазгодишното издание на класацията.

 

През последните години групата отчита стабилен растеж в ключови сегменти за ИТ индустрията като софтуерен развой, системна интеграция, софтуерна и хардуерна интеграция, ИТ консултиране и др. Припомняме, че на 12 юни 2018 г. Комисията за Финансов Надзор одобри Проспекта за вторично публично предлагане на компанията като набраните средства ще бъдат използвани за инвестиции в нейното глобално бизнес развитие.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.