Руските марки часовници Raketa и Pobeda вече са официално достъпни на българския пазар

Raketa

 

Може да ги откриете на сайта на техните представители за България Timedix.bg

 

Българският онлайн магазин Timedix представи новите модели на двете марки на специално събитие в Руския културно-информационен център в София, където бяха поканени български бизнесмени, дипломати, блогъри и известни личности. Те имаха възможността да видят на живо моделите и да се запознаят с тяхната история. Специални гости на събитието по представянето на часовници Raketa & Pobeda бяха Търговския представител на Руската Федерация в Република България г-н Константин Артюшин и Колсултант г-н Иван Зарубин.

 

“Радостни сме да скрепим българо-руската дружба като разпространяваме едни от най-разпознаваемите и висококачествени руски продукти в България. Вярваме, че доста наши клиенти биха се интересували от такъв тип часовници и продажбите ни вече го доказват” - посочва Виржиния Тодорова, управител на Timedix.

 

Часовниците “Ракета” и “Победа” са незабавно разпознаваеми по уникалния си модерен стил, съчетан с класически руски елементи.

 

Raketa

Механичните часовници Raketa са първоначално създадени от фабриката за часовници Raketa през 1961 г. в чест на първия пилотиран космически полет от Юрий Гагарин. Фабрика за часовници Raketa е един от малкото производители в света, който произвежда собствени автоматични механични движения до най-малкия детайл. Скоро бранда реши да използва за моделите си изцяло автоматични механизми и спря производството на кварцовите си модели. Все още могат да бъдат намерени последни бройки кварцови часовници, които с времето се превръщат в лимитирани модели.

 

Основните източници на вдъхновение за часовниците “Ракета” са героични личности и сензационни постижения. Фабриката си сътрудничи и с големите руски самолетни конструктори „Сухой” и „Туполев” за разработване на часовници „Ракета” за пилоти. Дизайнерите на часовниковата фабрика “Ракета” също са вдъхновени от триумфа на руското изкуство и култура за колекциите им „Премиер” или „Авангард“.

 

Ако носите механичен часовник “Ракета”, носите на китката си не по-малко от 242 отделни компонента. Производството на един от тези часовници включва работа на 103 специалисти и 8 201 отделни ръчни операции. Фабриката, която все още се помещава в оригиналната си сграда в Петерхоф (Санкт Петербург), използва традиционни машини, управлявани от мъже и жени, които дават част от таланта си и душата си на всеки часовник, който правят.

 

Pobeda

 

Марката часовник "Победа" е създадена през 1945 година. На часовникарите е поверена мисията да създадат часовник, който да празнува духа на победата на всеки гражданин на страната.

 

Часовниците на "Победа" винаги са били близо до сърцето на хората: те представляват непрекъснатия стремеж на всеки един от нас да преодолее всяка трудност в живота и да достигне до победа на дневна база.

 

Всички часовници на Победа имат кварцови движения като колекциите им се отличават с интересни модели, предимно насочени към младежите..

 

Може да разгледате моделите на двете марки на сайта на официалния им представител Timedix.bg и да се запознаете с техните колекции по-подробно.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.