Първият франчайз на школите по програмиране Logiscool отваря врати в Пловдив

zx860_4068077

Международната верига школи по програмиране Logiscool, която стартира през септември 2019 г. дейността си в България, вече има първи франчайз партньор в страната. Това е школата Logiscool Марица, която стартира дейност този месец в европейската културна столица Пловдив. Той ще отвори и втора школа в града в края на годината.

Пловдив е логичната следваща стъпка за разширяване на веригата, предвид бързо развиващата се екосистема от български софтуерни компании, както и големи международни ИТ фирми, намиращи се там. Основателят на пловдивските школи - Калин Диев, е предприемач с опит в бранша и има собствена софтуерна компания.

"Привличането на първия ни франчайзополучател в сегашните трудни условия показва, че школите по програмиране Logiscool са много добре позиционирани и имат нужната гъвкавост, за да се развиват успешно дори при подобни обстоятелства. Ние успяхме за кратко време да създадем нова онлайн базирана платформа за обучение по програмиране Logiscool LIVE!, прехвърляйки обучителния процес към нея. По този начин отговорихме на изискванията за социална изолация, запазвайки същевременно нашите клиенти и служители. Тази устойчивост на бизнеса е от ключово значение и по всичко личи, че тя се оценява от онези предприемачи, които в момента търсят нови възможности за инвестиции", споделя Николай Цонев, съосновател на Logiscool Bulgaria.

Веригата продължава да набира франчайз партньори у нас и вече има разговори с предприемачи от множество български градове. Фактът, че сред тях има софтуерни компании показва, че включването във веригата на Logiscool се разглежда от българския ИТ бизнес като добра възможност да затвори цикъла, създавайки си звено за изграждане на млади софтуерни специалисти. Основният фокус на школите по програмиране Logiscool у нас и по света е именно да спомогнат за решаване на проблема с недостига на ИТ кадри. Същевременно техният екип се стреми да направи обучението в по програмиране и други дигитални области по-достъпно, за да може всяко дете да се превърне от консуматор, в създател на своето време.

Междувременно образователната верига добави още три нови партньора на картата със свои школи - Словакия, Чешката република и централна Германия. По този начин Logiscool вече функционира в 18 страни на три континента, а броят на франчайз партньорите е стотици. Огромният международен опит на екипа е ключова ценност за бъдещите франчайзополучатели. В добавка те получават и успешна система за преподаване, технологична платформа, маркетинг на национално и международно ниво, както и подкрепа в редица други области.

Кандидатите за франчайз партньори на Logiscool не е нужно да имат ИТ опит и умения, но трябва да притежават бизнес усет и опит, да разбират стойността на дигиталното образование, както и да имат желание да станат част от водеща образователна система. Процесът по избор на нов партньор продължава около месец, след което може да стартира новата школа. Курсовете обикновено започват с началото на учебните срокове, а лагерите - през периода на ваканциите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.