Осем нестандартни съвета при избора на подарък

podaraci-za-koleda-906x300-1

Празниците наближават и по-предвидливите сред нас вече планират какви подаръци да купят за любимите си хора. Понякога обаче изборът на подходящия подарък се оказва голямо предизвикателство, особено ако не сме сигурни какво би искал съответният човек. Отбиването на номера с поредната забавна чаша за кафе или още един парфюм, който той може да не хареса, едва ли е добра идея. Затова екипът на онлайн магазина за подаръци Podnesi.bg споделя няколко съвета, които биха могли да са от полза на всеки, който вече търси най-подходящите подаръци за своите близки, приятели или колеги.

Подарете им звездите

Ако търсите нещо наистина оригинално и неочаквано, телескопът може да се окаже много подходящ избор за всеки, който проявява любопитство към планетите, звездите и други небесни тела във Вселената. Той е особено подходящ за деца, както и за мъже, които се интересуват от наука. При подрастващите един телескоп може да провокира интереса към науката и желанието им да научат повече за света и всичко, което ни заобикаля.

Мъжете предпочитат практични подаръци

Не е тайна, че повечето мъже предпочитат практичните подаръци, които ще им бъдат полезни в ежедневието. Това може да бъде както куфарче с инструменти, така и красив портфейл, колан или стилни сетове за вино. Ако познавате добре мъжа и неговите любими занимания, можете да изберете и друг тип практичен подарък - например екипировка за планинарство или скално катерене, или пък технологична джаджа.

Уникална иновация от сайтовете за споделено финансиране

Crowdfunding сайтовете са място, където иноватори, предприемачи и артисти от цял свят публикуват своите уникални проекти, а потребителите имат възможност да ги финансират с малки суми, събирайки заедно сериозни средства за тяхното реализиране. Там можете да откриете наистина нестандартни и иновативни идеи за подарък, каквито дори най-големите компании още не са създали - например миниатюрен джобен принтер, способен да принтира върху всякаква повърхност, скейтборд, който може да бъде извикан през мобилно приложение, всевъзможни очила за виртуална реалност, умни гривни, дрехи и какво ли още не. Предимствата на този тип сайтове, които стават все по-популярни и у нас, е че дават шанс на много стартиращи предприемачи да реализират проектите си, а потребителите им - да станат част от различни иновативни кампании и да притежават уникални продукти.

Новата мода - настолните игри

Този тип игри стават все по-популярни както за деца, така и за цели семейства. Днес вече едва ли има популярен фантастичен филм, видеоигра или книга, по които да няма създадена и настолна игра. Освен, че са много забавни, практикуването им развива у играчите ценни качества като комуникационни умения, нестандартни подходи, работа в екип и мислене извън рамката. Посетителите на Podnesi.bg могат да открият на сайта богато разнообразие от настолни игри, както и много от останалите оригинални продукти, споменати по-горе.

Дроновете стават все по-популярни

Иновативните летящи машинки могат да бъдат чудесен подарък за всеки, който си пада по въздушната фотография или просто иска да се научи да управлява такова устройство и да наблюдава света от високо. Друг оригинален подарък може да бъде обучение по пилотиране на дронове, чрез което можем да подарим не просто нещо забавно, а и цял един нов занаят.

Запалете интереса към науката

Друг оригинален подарък за деца или за по-любопитни възрастни е микроскопът. Един уред, който може да им разкрие тайните на микро - космоса, да им даде различна перспектива за света, в който живеем и да ги запали по природните науки.

Върнете се назад във времето с винтидж подарък

Винтидж атмосферата се завръща на мода и все повече фирми и майстори предлагат предмети в този стил. Часовник, ретро компас или старинен далекоглед - да подарите предмет с история може да се окаже много сполучливо решение. Този тип подаръци създават усещане за отминали епохи, освобождават ни от умората от технологиите, които превземат ежедневието ни. И не на последно място - с времето винтидж артикулите не губят своя чар и стойност.

Луксозна шахматна табла

Шахматът е може би най-популярната мисловна игра, която винаги ще има своите привърженици. Затова и една оригинална табла с тематични арт фигури със сигурност би зарадвала всеки любител на стратегическото мислене. Независимо дали фигурите пресъздават отминали исторически епохи, или измисления свят на някое фантастично произведение, една оригинална шахматна дъска ще се хареса на всеки фен на тази древна игра.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.