Новият ZenFone 4 пренася висококачествената фотография в смартфона

ZenFone-4

През последните години смартфоните направиха снимането достъпно за всички, навсякъде и по всяко време. Мобилната фотография се налага в обществото ни и едновременно с това поставя нови, по-високи изискванията към производителите на устройства. Хората все по-често очакват смартфоните да правят снимки, сравними по качество с тези на добрите традиционни фотоапарати. И новият смартфон ZenFone 4 на ASUS е създаден именно за да отговори на тези променящи се изисквания. Моделът се предлага на българския пазар от няколко дни и е много подходящ подарък за любителите на висококачествената мобилна фотография. У нас той е достъпен във версиите ZenFone 4 (ZE554KL) в черен и бял цвят, както и ZenFone 4 Max (ZC520KL) в черен цвят.

ZenFone 4 има солиден алуминиев монолитен корпус, създаден с технологията NMT (Nano Molding Technology), Той е тънък и лек, и въпреки това удивително здрав. Широкият дисплей е поставен в ултра тънък панел, предоставяйки кинематографичен изглед и по-тънък корпус за лесна работа с една ръка.

Качествена мобилна фотография

ASUS предлага ZenFone 4 със слогана „Ние обичаме снимките“ и това съвсем не е случайно. Смартфонът е оптимизиран за създаване на висококачествени снимки и разполага с усъвършенствана система с две камери, изцяло интегрирани с шасито на телефона, които разширяват творческите възможности на използващия го. Основната 12-мегапикселова камера е оборудвана с водещия в индустрията сензор за изображения Sony IMX362 и широк обектив с бленда F1,8, заснемащ до пет пъти по-ярки и по-ясни снимки при слаба светлина. 120° широкоъгълна камера осигурява 200% по-голям изглед от стандартните традиционни камери на смартфони, позволявайки на снимащия да включи повече хора и пейзажи в кадър, както и да прави по-добри групови снимки.

Снимките от смартфони често изглеждат нереалистични, заради неестествените цветове, причинени от изкуствената светлина. Затова ZenFone 4 е снабден с RGB сензор за корекция на цветовете и заснема сцената такава, каквато я виждате. Той улавя типа светлина и автоматично прилага корекции, с които да пресъздаде красиви и естествени цветове. ZenFone 4 снима видео с до 4K UHD резолюция (3840 x 2160), позволявайки да заснемем и споделим своите спомени в изключителни детайли. Наличието на режим Pro пък позволява пълен контрол върху разнообразните настройки на камерата на смартфона, включително баланс на бялото, експозиция, фокус, ISO и впечатляващ диапазон от скорости на затвора от 1/10000 до 32 секунди.

Производителност и батерия

ZenFone 4 комбинира много висока производителност, оптимизирана енергийна ефективност и усъвършенствана връзка с функции за сигурност и удобство. Най-новата мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon™ 630 с 4GB RAM предлага подобрена производителност на процесора и графичната карта за всички приложения и игри. ZenFone 4 разполага с висококачествена литиево-полимерна батерия с капацитет 3300 mAh (милиамперчаса). Технологията ASUS BoostMaster позволява само за пет минути зареждане да се добавят два часа време за разговори, а за 36 минути смартфонът да се зареди на 50 процента.

ASUS ZenFone 4 Max

Другата версия на модела, която вече е достъпна у нас – ASUS ZenFone 4 Max – разполага с още по-мощна батерия и е смартфон, предназначен да изминава всички разстояния заедно със своя собственик. Батерията му е с капацитет 4100 mAh и усъвършенствано управление на захранването, а моделът разполага и с пакет от интелигентни технологии за управление на захранването, които работят съвместно, за да оптимизират живота на батерията, да осигуряват безопасност и продължителна производителност.

Подобно на ASUS ZenFone 4, камерата на Max също предлага по-широк ъгъл на заснемане за по-добри пейзажи и снимки с голям брой хора. Това на практика е един от най-достъпните модели с двойна задна камера, който при това може да се използва като пълноценна външна батерия (т.нар. power bank), зареждайки безпроблемно други устройства. Моделът има три слота – два за SIM карти и един за Micro SD, което може да се каже за малко съвременни смартфони. Вградената технология ASUS PowerMaster™ от своя страна удължава живота на батерията му, подобрява сигурността й, както и производителността й в дългосрочен план. Това позволява батерията на ASUS ZenFone 4 Max да работи оптимално и да има два пъти по-дълъг жизнен цикъл.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.