Независим екип създаде модул за транспортна логистика към ERP системата EnterpriseOne

Transportation-Manager

Transportation Manager е първото по рода си решение за транспортна логистика, което е изцяло интегрирано със системата за управление на бизнеса EnterpriseOne. То обхваща изцяло дейностите по управление на автопаркове за нуждите на разнообразни транспортни, спедиторски и други организации. Разработено е от екипа на Mayla Software и е част от цялостната екосистема за приложения към популярната българска ERP платформа. Припомняме, че през последната година EnterpriseOne с бързи темпове се превръща от ERP (Enterprise Resource Planning) софтуер в екосистема, позволяваща на външни партньори да разработват разнообразни приложения за нея.

„Днес ERP системите са се наложили като ключов елемент от фирмената информационна инфраструктура. Огромен брой компании вече разполагат с такива решения, но все още този тип софтуер не разполага с пълноценни възможности за планиране на транспортните операции. Създавайки Transportation Manager, нашият екип има за цел да отговори на нуждата от такова решение, възползвайки се от отворения бизнес модел на EnterpriseOne, която позволява лесното създаване на външни приложения и функционалности“ - споделя Деян Любенов, партньор в Mayla Software.

Самото решение представлява независим модул, който е напълно интегриран с Enterprise One и разширява нейните функции, добавяйки възможности за транспортна логистика. Основните функции в него включват планиране на поръчки на базата на нареждания за транспорт, генериране на нареждания от други документи, както и генериране на различни документи от транспортните поръчки. Системата може да отчита различните типове товари, географски точки, транспортни средства, както и транспортни режими. В бъдеще се предвижда и възможност за интеграция с други системи.

Модулът е особено подходящ за спедиторски и транспортни фирми, мултимодална спедиция, както и всякакви други организации със собствена транспортна дейност. Основният фокус е поставен върху фирми със собствен транспорт и възможност за изпълнение на транспортите операции от други превозвачи.

„Transportation Manager е чудесен пример за огромните предимства на стратегията ни да изградим около EnterpriseOne цялостна екосистема за външни приложения. По този начин нашите клиенти вече получават редица нови функционалности и могат да използват капацитета на цяла общност от партньори“ - споделя Анастас Шопов, мениджър „Бизнес развитие“ на българската софтуерна фирма ERP.BG, която е разработчик на ERP системата EnterpriseOne.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.