И парното става интелигентно

07-copy

През последните години домашната автоматизация навлиза с бързи темпове като част от по-широката технологична тенденция, наречена Internet of Things (Интернет на нещата). Свързването и поумняването на предметите около нас ни предоставя повече удобство, по-голяма сигурност, природосъобразен начин на живот и различни нови функционалности. А един много добър пример как домашната автоматизация може освен всичко това да спестява и средства на домакинствата, е новата система за интелигентно парно отопление MAX! Представена е от Smartlife.bg – официален партньор на eQ-3 AG, Германия -европейски лидер в областта на електронните радиаторни термостати, с три десетилетия опит в разработването и производството на решения за домашна автоматизация.

Системата MAX! дава пълен контрол върху отоплението посредством смартфон или интернет достъп. Тя на практика представлява най-ефективния начин за намаляване на разходите за енергия, а едновременно с това спомага за опазването на околната среда, ограничавайки използването на енергия, когато това не е необходимо. За по-голямо удобство и гъвкавост, системата може да се управлява през смартфон, а посредством Max! портал (Max! Portal) потребителите могат да я контролират от всяка точка на света.

„През последните десет години енергийните разходи са се увеличили повече от два пъти. Допълнителните разходи за поддържането на дом в днешно време са сравними с това да имаш „втора ипотека“, като повечето от тях са свързани с отоплението” – посочва Красимир Георгиев от Smartlife.bg - „Това е една от причините за значителното нарастване на търсенето на енергоспестяващи решения. Със системата MAX! контрол на отоплението (Max! Heating Control), фирмите от бранша могат да помогнат на клиентите си да направят икономии, а също и да се възползват от предимствата на този бързо развиващ се сектор.

Основна цел на компанията е интелигентната система МАХ! да стигне директно до все повече крайни потребители. “За нас инвестицията в иновационни технологии за управление и контрол на процесите в дома е инвестиция за по-добър живот. А това според нашите разбирания означава комфорт, гъвкавост и по-ниски сметки за потребителите, по-малко вредни емисии в природата и по-чиста околна среда за нас и децата ни“ - добавя още Красимир Георгиев от Smartlife.bg.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.