Възражда се интересът към българските кожарски занаяти онлайн

kolan-1

През последните години нараства търсенето в интернет на продукти от естествена кожа, създадени от български занаятчии. Търсят се както колани и чанти, така и някои нови типове продукти като кожени калъфи за смартфони и таблети, споделят представители на бранша.

 

“От началото на годината интересът към предлаганите от нас продукти от естествена кожа се е увеличил над два пъти. Тази тенденция е радваща, защото избирайки кожени продукти, изработени у нас, клиентите подкрепят малките български производители и по този начин получават продукти с висока стойност, някои от които спокойно могат да се нарекат произведения на изкуството. Нашата основна цел е не само да създаваме и предлагаме кожени изделия, достъпни за всеки, а и да докажем, че българското производство е качествено и по нищо не отстъпва на чуждестранните кожени изделия” - коментира Александър Гулев от онлайн магазина Essandra.com. Проектът предлага онлайн ръчно изработени стоки от български майстори кожари. Нарастващо търсене се наблюдава и при други производители в бранша.

 

Причините за позитивната тенденция са много. Ръчно изработените кожени стоки имат в пъти по-дълъг живот спрямо продуктите от еко и изкуствена кожа. Производството им в България от една страна гарантира, че в цената не са включени големи транспортни разходи, а от друга - че на природата са спестени допълнителни вредни емисии.

 

Друг важен плюс е, че традиционните български занаяти са част от нашето културно наследство и традиции, и възраждащият се интерес към тях допринася за тяхното запазване и развитие. Високото качество на българските изделия от естествена кожа прави страната ни конкурентоспособна на чуждите пазари и провокира интереса на чужденците към българското производство. Не на последно място чрез ръчното производство всеки клиент получава уникален продукт, в който са вложени въображението и емоциите на неговия създател.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.