Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 25, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Как да останем здрави по време на пътуване

Как да останем здрави по време на пътуване
alexander

 

Полезни съвети за туристите в условията на пандемия

 

В края на активния летен сезон плажовете опустяват, но за щастие възможностите за почивка не се изчерпват. В началото на есента туристите обикновено се ориентират към екскурзии зад граница, разглеждане на културно-исторически забележителности или посещение на по-екзотични дестинации. За щастие на работещите в бранша и през тази година хората не се отказаха да пътуват, да използват туристически услуги и да посещават нови места. Същевременно изискванията за дистанциране и ограниченията, свързани с пандемията в много страни по света създават затруднения и правят туризма с една идея по-рисково занимание. За да бъде в помощ на всички, на които им предстои пътуване, българската туристическа платформа Luxury Discounts публикува набор от съвети за по-безопасно и здравословно пътуване в настоящите условия.

 

Потърсете по-нестандартни маршрути

 

Айфеловата кула, Лувърът, Колизеумът или Наклонената кула в Пиза може и по традиция да са сред най-предпочитаните туристически дестинации. В условията на пандемия обаче такива свръхпосещавани локации са и с по-висок риск от зараза. Затова една добра идея е туристите да потърсят по-малко посещавани симпатични маршрути и локации. Те не само могат да са по-безопасни, а и да им донесат разнообразие и неподозирани изживявания, лишени от цялата претрупаност и помпозност на най-популярните дестинации. Във всяко населено място могат да бъдат открити красиви паркове и градини, паметници със своя красота и история, а дори къщите, улиците и местните жители могат да се окажат много по-интересни, отколкото сте очаквали.

 

Заменете препълнените заведения с гостилници в по-малките улички

 

Големите заведения на централните площади и улици обикновено са препълнени с туристи и дори и без наличието на пандемия е трудно да бъдат наречени здравословно място. Добра идея е вместо това туристите да се хранят в по-малки местни гостилници, които често са забутани в страничните улички. Те най-често са със значително по-малко клиенти. Освен, че е по-безопасно за здравето, това е начин да подпомогнете малките местни бизнеси, да получите много по-добро лично отношение от работещите в тях, а не на последно място - и да се запознаете с местния бит по един  по-автентичен и неподправен начин.

 

Изключвайте общата вентилационна инсталация в хотела

 

Отсядането в хотели с обща вентилационна система може да се окаже рисково, тъй като при тях един и същи въздух циркулира във всички стаи и ако някъде в хотела има заразени гости, е по-вероятно заразата да се прехвърли и в други помещения. Ако все пак избраният хотел има такава вентилационна система, препоръката е тя да бъде изключвана. Вместо това е по-добре прозорците и терасите да бъдат отворени широко, ако времето навън го позволява.

 

Резервирайте онлайн

 

Препоръчително е всички резервации на билети и хотелски стаи да бъдат направени онлайн. По този начин ще бъде намалено струпването на хора в офисите на туристически агенции, както и пред касите на транспортни компании и хотелски рецепции, което би могло да застраши здравето на клиенти и персонал.

 

Избягвайте пиковите часове за пътуване

 

Когато пътуването със собствен транспорт не е възможно, туристите могат да се свържат с избраната от тях транспортна фирма. От нея могат да получат информация за пиковите часове, в които клиентите им пътуват най-често и да изберат по-малко натоварен час за своята екскурзия.

 

Спазвайте изискванията за социална дистанция

 

Пътуващите е необходимо да спазват изискването за социална дистанция и носене на маска на съответните международни или местни институции. На гари, пристанища и летища е нужно да се изчаква на 1.5-2 м. разстояние от другите хора, както и да се носят защитни маски. Екипът на Luxury Discounts съветва още при възможност туристите да пристигнат по-рано на мястото на заминаване, за да могат спокойно да бъдат изпълнени всички важни за здравето им препоръки.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.