Фонд за рискови инвестиции Eleven приема екипи от България, Словения, Сърбия и Хърватия

young_business_people_looking_down_stacking_hands

Осмият сезон на акселераторската програма на фонда за рискови инвестиции Eleven приема екипи от България, Словения, Сърбия и Хърватия за следващите три месеца в София. Фондът ще финансира 12 нови обещаващи проекта.

Сред избраните екипи са Angel Baby (България), които произвеждат и продават собствен бранд бебешки дрехи. Adora (Словения) - разработва високотехнологичен дисплей за употреба по време на сложни хирургически операции. Устройството позволява на лекаря да преглежда пациентски данни и изображения като използва жестове и гласови команди.

Друга от избраните идеи е на ARTery (България) - помага на занаятчии и артисти да продават свои изделия в интернет. Baker Street (България) пък произвежда здравословен хляб и сладкарски изделия, използвайки висококачествени естествени съставки и процеси. Colomb.io (Хърватия) е онлайн платформа за набиране на новинарски материали от широката публика в услуга на журналисти и медийни организации.

Следващият бизнес проект е EnWake (Сърбия/България) - изобретили са очила, позволяващи на човек да се чувства бодър и свеж дори при смущения в съня, породени от промяна на часовата зона или нощни смени. Стъпвайки на достиженията на хронобиологията, тези очила осветяват лицето чрез специална светлина в точния момент от деня, така че да синхронизират биологичния часовник в здравословен ритъм, съобщава Дарик.

Kuknall (България) представлява приставка към добре познатата тоалетна чиния и позволява редица хора, изпитващи здравословни проблеми да се освободят от хронични болки и дискомфорт. Max Cart (България) предлагат цялостно софтуерно решение за нуждите на търговците на дребно. Програмата синхронизира на едно място продажби през физически магазини и електронната търговия, като интегрира управление на складовата наличност, различните методи за разплащане и комуникацията с клиенти. Peer Belt (България) - софтуер, позволяващ на собствениците на онлайн медии по-ефективно да ангажират своите потребители, като анализира тяхното поведение и автоматично подбира съдържание за тях.

Scoutee (Словения) предоставят система от хардуер и софтуер, която дава възможност на млади бейзболисти да водят дневник на своя тренировачен процес и да проследяват своя прогрес и статистика в "облака". В допълнение данните и индивидуалните профили са достъпни в онлайн мрежа, в която се свързват играчи и треньори. Екипът на ThiefScry (Хърватия) представя компактно устройство, което се монтира на колелото на велосипед. То е достатъчно видимо, но трудно за демонтаж и цели предпазване от крадци. Ако някой се опита да открадне или мести велосипеда, устройството задейства аларма и изпраща нотификация и GPS координати към телефона на собственика.

Екипът на Tickey (България) предлага цялостна система за електронни и мобилни билети в обществения масов градски транспорт. Безжични устройства монтирани в автобуси, трамваи, тролеи и пр., изпращат нотификация на мобилния телефон на качващия се пътник, като с едно натискане на екрана той може да потвърди заплащането на своето пътуване.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.