Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 13, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Четири идеи за намаляване на отказалите се от покупка клиенти – I част

Четири идеи за намаляване на отказалите се от покупка клиенти – I част

Изключително важно е да предприемете някои стъпки, за да сте сигурни, че хората купуват това, което добавят в пазарската си количка.

Средната степен на изоставяне на количките във всички отрасли е 68%, посочва онлайн изданието business.com. Разбирането на вашата целева аудитория може да попречи на тези потребители да се откажат на финала.

Опростяването на процеса на плащане може да премахне една от водещите причини за изоставяне на кошницата. Опциите за достъпност ще направят вашия сайт лесен за навигация.

Има много причини някой да изостави количката си. Липсата на ангажираност, сложните процеси за приключване на сделката и плащане, ограничената достъпност и разсейването са само четири от основните причини за това явление.

Онлайн изданието предлага няколко съвета, които ще ви помогнат да преодолеете тези бариери при продажбите и да намалите броя на хората, които не приключват покупките си и напускат сайта ви.

Разберете вашата целева аудитория

Една от най-големите грешки на бизнеса е да се опитват да конвертират потенциални клиенти, като насочват маркетинговите си усилия към хора, които не са техните идеални клиенти. Персонажите на клиентите са по същество профили на хората, които биха се възползвали от вашите продукти и услуги. Познаването на техните проблеми и начините за решаването им ще помогне да планирате кампаниите си, които да доведат правилните клиенти на сайта ви.

Представете си какво би се случило, ако сгрешите този процес. Делът на хората, които се отказват от покупките си при вас, ще е постоянно висок. На практика хората не осъществяват връзката между маркетинга и продукта, което ги кара да напуснат сайта ви. Това вероятно означава, че хората, които биха се възползвали максимално от вашия продукт, нямат същата визия или разбиране за продукта, които вие предлагате.

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да отстъпите и да разгледате данните, които имате. Ще намерите богата информация за клиентите си. Съберете я и я анализирайте, за да създадете преживяване, което съответства на целите, проблемите и ценностите на вашата аудитория. Приложете това на практика и ще видите как делът на отказалите се от покупка ще намалее.

Опростете процеса по приключване на поръчката

Ако искате да намалите броя на хората, които напускат уебсайта ви, трябва да помислите за препроектиране на страницата си за приключване на поръчката и плащане. Всички сме посетили уебсайт, за да купим нещо, само за да открием, че процесът е дълъг и се преминава през безброй страници. Много от нас са напускали такива сайтове.

Отговорете си на няколко въпроса, за да преформатирате този процес.

Трябва ли потребителите да навигират по няколко страници, за да завършат покупката си?

Има ли ограничения (например доставка в чужбина), които потребителите трябва да знаят, преди да въведат номера на кредитната си карта?

Могат ли клиентите лесно да намерят и въведат своите кодове за отстъпки?

Ще получат ли посетителите потвърждение по имейл, след като завършат покупката си?

Доколко текстът на страницата е кратък, точен и ясен, така че всеки да го разбере?

Ако сте отговорили с „не“ на някой от тези въпроси, може да помислите за опростяване на страницата си за приключване на поръчка и плащане. Една от причините потребителите да изискват опростени процедури е, че много от тях използват смартфоните си за пазаруване. Малките екрани и прецизността, необходима за навигиране, отказва тези клиенти.

Очаквайте продължение на материала!

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.