Регионален форум „Фермата“ ще представи възможности за развитие на агро сектора

Съвети за развитие и примери за успешни бизнес практики в агросектора ще получат земеделски производители и фермери по време на първия бизнес форум „Фермата“, който ще се проведе на 24 януари 2013 г. в гр. Стара Загора.

Повод за организирането на форума са множеството рискове и предизвикателства, които носят инвестициите в земеделския сектор, особено за малките играчи. Много земеделски производители остават незапознати с европейските фондове, които подпомагат производството на био продукти, предлагат субсидиране на собственици на пасища в защитени територии и финансиране за поддръжката на селски имоти.

„Фермата“ е продължението на стартирала през 2012 г. рубрика в онлайн изданието на списание ENTERPRISE и цели да запознае малките земеделски производители и собствениците на земя с възможностите за развиване на селските райони, инвестиране в био земеделие и кандидатстване за финансиране от различни проекти. „Моментът България да развива интелигентно и устойчиво своя земеделски потенциал отдавна е дошъл“, коментира Ева Любомирова, издател на списание ENTERPRISE. “Малките земеделци обаче не са достатъчно добре информирани за възможностите и особеностите на програмите за финансиране, а могат да превърнат дейността си в успешен бизнес“, допълва тя.

 За ефективните практиките в своя бизнес ще разкажат производители, търговци на земеделска техника, вносители на семена, торове и препарати. Те ще споделят предизвикателствата пред земеделския предприемач, трудните решенията и избори, които са направили, и ще представят тенденциите за развитие в техния сектор. Представители на местната власт и на Държавен фонд „Земеделие“ ще запознаят участниците с различни проекти за финансиране и процедурите за кандидатстване за тях.

 Бизнес форум „Фермата“ се организира от списание ENTERPRISE, с подкрепата на Банка ДСК и в партньорство с Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ).

Медийни партньори на форума са:  www.fermer.bg   www.selo.bg  www.tr

actor.bg agrozona.bg

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.