Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 22, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Един коментар

Инвестиционните проекти в страната са нараснали двойно през първата половина на 2016 година

Инвестиционните проекти в страната са нараснали двойно през първата половина на 2016 година
Petya Dimitrova

Инвестиционните проекти в страната са нараснали двойно през първата половина на 2016 година. През цялата минала 2015 година Българската агенция за инвестиции (БАИ) е сертифицирала 12 инвеститорски проекта. Този брой е достигнат само за първата половина на 2016. Това каза изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Последните данни за чуждестранните инвестиции в България показват, че през първото полугодие на тази година е отчетен ръст от 102 млн. евро в сравнение със същия период на миналата година, когато инвестициите са намалели със 6,5 млн. евро.

Изпълнителният директор на БАИ е позитивно настроен спрямо постигането на заложените цели на агенцията, които са за реализирането на два пъти повече сертифицирани проекти и 20% ръст на чуждестранните инвестиции.

Според Янев търговията дава възможност за обединение на страните от Балканския полуостров за привличане на чуждестранни инвестиции. Той отбеляза, че през тази седмица БАИ съвместно с Центъра за развитие на селското стопанство по инициатива „16+1" ще бъде участник в откриването на павилион за електронна търговия на територията на Пристанище Бургас, около който да се установи регионален хъб за търговия на китайски стоки.

Наблюдава се също така тенденция за изнасяне на производства към други региони на България, каза още Янев, като обясни, че затова спомага изградената публична инфраструктура.

Коментари

  1. Вели

    Дрън, дрън…. ярина!
    И къде са тези 12 проекта, удостояни със сертификат? Къде по дяволите е списъкът със сертификати на сайта на агенцията?
    Лъжааааат!

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.