Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Турски инвеститори с интерес към инфраструктурни проекти у нас

Турски инвеститори с интерес към инфраструктурни проекти у нас
Petya Dimitrova

Има сериозен интерес от различни турски инвеститори към големи инфраструктурни проекти, към изграждането на мощности и разширяването на такива в България. Това каза пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски.

По думите му българската икономика отбелязва ръст от 2,9 процента през първото тримесечие на годината, страната става привлекателна за инвеститорите дестинация, като в момента се забелязва разширяване на съществуващи инвестиции, включително намерения за турски такива.

Министърът определи странат ани като "остров на спокойствието" на фона на случващото се в Турция и динамичната ситуация там. По думите му независимо от трусовете в геополитически план, никога отражението не е само негативно или позитивно. Негативите са спад на лирата и сериозно понижаване на кредитния рейтинг, което ще доведе до сериозен отлив на капитали от Турция. Това обаче е една възможност за България, каза Лукарски.

"Естествено, че отливът на туристи от Турция е нормално поне една част от тях да бъдат насочени към нашите курорти, когато масово се отказват регистрации. От друга страна обаче Турция е в топ 6 на търговските партньори на България", отбеляза министърът, цитиран от econ.bg.

Според него е факт че в България в момента се забелязва разширяване на съществуващи инвестиции, включително намерения и за турски такива. Бизнес климатът у нас се подобрява и ставаме привлекателна за инвеститорите дестинация.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.