200 хил. нови работни места в Пловдивско до 2020 г. прогнозират анализатори

work

 До 2020 година в Пловдивско ще бъдат разкрити 200 000 нови работни места, предимно от глобално ориентирани чужду компании, показва изследване на „Индъстри Уоч”, фокусирано върху моментното състояние на бизнеса в българските региони и развитието му занапред. Според анализа Пловдив се очертава като център на индустрията. Градът осигурява стабилна демографска картина, има ръст и на работещите в преработващата промишленост.

Прогнозата направи икономическият анализатор Георги Стоев пред участниците в бизнес форум в Пловдив, цитиран от topnovini.bg.

Най-бързо развиващите се региони в страна през следващите седем години ще бъдат Софи, Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас, но само Пловдив има капацитета за създаване на значителен брой нови работни места, показва още анализът.

Конференцията „Българска индустрия: мисия възможна", организирана от Български форум на бизнес лидерите, събра в Пловдив представители на бизнеса от региона, местната власт, дипломати, както и топ мениджъри на международни и български компании. Гост на форума беше заместник-министърът на икономиката и енергетиката Ана Янева.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.