Пикадили и Карфур няма да се сливат

Piccadilly_Inside_5

Търговските хранителни вериги “Пикадили” и “Карфур” няма да се сливат. Това съобщава в писмо до медиите българското дружество, представляващо Carrefour - КМБ България, което е член на Маринопулос Груп, главен франчайзър на френската верига у нас.

В съобщението се посочва, че "КМБ ще продължи да управлява мрежата си автономно, с нов опитен мениджърски екип".

КБМ не уточнява причините за разваляне на сделката, но се предполага, че става въпрос за финансови неуредици между двете страни. Факт е, че и двете дружества бавят плащания към доставчици от месеци, а някои от случаите стигнаха и до съда.

Изпълнителният директор на “Пикадили” Таня Косева-Бошова коментира пред “24 часа”, че до реализиране на сделката не се е стигнало заради икономическата конюнктура в региона. “Обединението просто не се случи - то беше планирано, но сделката не се приключи и двете компании останаха самостоятелни, каквито винаги са били”, обясни вчера Бошова.

Още миналата година се заговори за сделка между собствениците на “Пикадили” и гръцката Marinopoulos Group, притежател на франчайз правата на Carrefour. През ноември стана ясно, че собствениците на двете вериги супермаркети “Пикадили” и “Карфур” в България - компаниите “АП Март” АД и “КМБ България” АД, са внесли в Комисията за защита на конкуренцията искане да бъде одобрено тяхното сливане.

Тогава те съобщиха, че са постигнали споразумение за обединение под една обща марка, но кое от двете имена ще се използва, трябваше да се реши от маркетингови проучвания.

Съгласие имаше и за увеличаване на капитала с 46 млн. лв. Целта на това беше допълнителна подкрепа и стабилизиране на бизнеса и подобряване на условията и сроковете за плащане на доставчици.

“Днес важната информация е, че “Пикадили” остава българска компания, финансово здрава и със страхотен асортимент от стоки. Предстои ремонт на основните ни магазини в София, а след лятото и във Варна”, коментира Бошова. Подготвял се и онлайн магазин с доставки за вкъщи.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.