Община Пловдив с кампания за популяризиране на пловдивската археология

ancient-plovdiv

Община Пловдив стартира масирана кампания в цялата страна за популяризиране на пловдивската археология. Очаква се рекламата да бъде видяна от минимум 1 милион зрители и е насочена към разработване на вътрешния туристически пазар. Заместник-кметът о културата Стефан Стоянов коментира, че този пазар не трябва да бъде подценяван, тъй като половината от туристите в града са българи.

От 3 до 6 юни Община Пловдив ще участва на международното изложение на туроператорските фирми, което се провежда в Париж, каза още Стоянов. Той определи завършилия в края на миналата седмица шести международен форум на туроператорите като изключително успешен и като ключово събитие за сектора.

Френският туристически пазар е все още неразработен за страната, а той се налага като лидер на борсата на туристическите културни продукти, подчерта Стоянов, цитиран от Кросс. По думите му над 90% от френските туристи, които идват у нас, са от сферата на културния туризъм. Това са потвърдили представителите на две значими френски онлайн туристически медии, които в рамките на събитието са направили множество интервюта и срещи в региона.

Стоянов изрази надежда, че след като изложбата на тракийското наследство по земите ни в Лувъра стана факт, и на френските туроператори организаторите са обяснили, половината от експонатите са от фонда на пловдивския археологически музей, интересът на Франция към туристическите продукти на страната ни и Пловдив ще бъде чувствително повишен.

Discovery Chanel, която преди дни придоби собствеността върху Eurosport, стартира преговори с Общината да снима филм за Пловдив като европейска столица на културата през 2019 г. Според кмета на Пловдив Иван Тотев този факт е изключителен успех за града, тъй като нито една община, по думите му, не може да си позволи финансово известният телевизионен канал да направи филм за нея.

Припомняме, че сп. Enterprise, съвместно с Национално сдружение "Недвижими имоти" и с подкрепата на община Пловдив организират форум "Култура, имоти и туризъм - предизвикателства и възможности". Събитието ще се проведе на 7 май в Исторически музей, Пловдив.  

 

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.