Набират се кандидатури за конкурс „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството“

brandiko-1

Министерство на икономиката стартира за шеста поредна година националния етап на конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството“. Това е инициатива на Европейската комисия (ЕК) за активизиране ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.

Проекти ще се приемат в срок до 15 юни 2015 г.

В България участие могат да вземат национални, регионални, местни публични органи, както и публично-частни партньорства между публичните органи и неправителствени организации, университети, фондации, браншови организации, предприятия и др. Национално жури под ръководството на Министерство на икономиката ще отличи две кандидатури, които ще получат право на участие в европейския етап на конкурса.

Важно условие за кандидатите е да участват с един проект, чиито резултати имат поне две години история, в една от следните шест категории: насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на предприемачески умения, подобряване на бизнес средата, подпомагане интернационализацията на бизнеса, отговорно и приобщаващо предприемачество, подкрепа за развитието на „зелените” пазари и ефективното използване на ресурсите. Победителят и подгласникът в националния конкурс ще участват и в тържествената заключителна церемония на конкурса през ноември 2015 година в Люксембург.

Проект „Брандико“, създаден от дирекция „Икономически политики за насърчаване“ в Министерство на икономиката, спечели през 2014 година Европейските награди за насърчаване на предприемачеството в една от категориите на конкурса „Инвестиране в изграждането на предприемачески умения“. За всичките шест години, в които България участва това е първата награда, присъдена на български проект. 

Желаещите да се включат в надпреварата, могат да изтеглят формуляр за участие от секция "Документи" на официалната страница на националния конкурс 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.