МИ обещава да работи за създаването на благоприятен климат за правене на реален бизнес

business-ethics

"Основната задача на Министерство на икономиката ще бъде създаването на един благоприятен климат, в който да може да се прави реален бизнес, да може да се развиват не само големите, но и малките и средни предприятия, да се привличат повече чуждестранни инвестиции и да се осигурява по-широк достъп на българските предприятия до пазарите на трети страни." Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски на среща с представители на КРИБ.

"Ситуацията е такава, че досега се е обръщало много малко внимание на бизнеса. Предишното Министерство на икономиката и енергетиката е било преимуществено ангажирано с енергетика и време за икономическия аспект просто не е оставало. Наш приоритет е да отговорим на нуждите на бизнеса – какво го вълнува и какво очаква той от нас", допълни министър Лукарски, като открито заяви намеренията си да изгради и поддържа активен диалог с представителите на бизнеса в България.

На срещата Министър Лукарски заяви и намерение за възстановяване на Съвета за икономическо развитие. В допълнение на тази идея председателят на КРИБ г-н Домусчиев призова министър Лукарски да се включи и в Националния съвет за тристранно сътрудничество. "Това е напълно задължително! Реалната икономика я прави бизнесът", отговори министър Лукарски.

Сред обсъжданите теми бе и въвеждането на дуалното образование. По думите на министър Лукарски българското висше образование не създава подготвени за икономическите потребности кадри и има явна нужда от установяването на устойчив механизъм за пряко взаимодействие между висшите учебни заведения и бизнеса.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.