Министър Лукарски: Условията за бизнес са в пряка връзка с качествата на нормативната уредба

business-1

Условията за бизнес са в пряка връзка с качествата на нормативната уредба. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време парламентарен контрол в отговор на въпрос свързан с политиката за насърчаване на малките и средните предприятия.
По думите му, политиката на МИ за подкрепа на малките и средни предприятия е насочена към подобряване на бизнес средата и насърчаване на предприемачеството. „Условията за бизнес са в пряка връзка с качествата на нормативната уредба, предаде "Фокус". В тази връзка МИ участва в разработването на промените в Закона за нормативните актове", каза той.

Министър Лукарски каза, че реформата ще допринесе за преодоляване на честите промени, които водят до несигурност. По думите му, са взели участие и в новият Закон за държавните такси.

Според Лукарски в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия през 2014-2020 година са предвидени дейности като въвеждане на информационен система за изпълнителната агенция за малките и средни предприятия.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.