Компания от автомобилната индустрия откри нова производствена фабрика у нас

костал

През последните години автомобилният сектор у нас се развива динамично и е от изключителна значимост за икономиката ни. Броят на компаниите, които работят в България и произвеждат автомобилни компоненти, непрекъснато расте, a фирмите разширяват производствения си капацитет и инвестират повече. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Смолян, където откри нова производствена фабрика на „Костал България“ ЕООД. Фирмата е дъщерно дружество на немската холдингова компания KOSTAL, един от лидерите в разработването и производството на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия.

По думите на държавния глава, България се утвърди като един от основните износители на части за европейската автомобилна промишленост. Днес 8 от всеки 10 автомобила, които се произвеждат в Европа, имат вградени компоненти, произведени в България. „Искаме този успех да се умножи и страната ни да се позиционира като индустриална сила и производител на европейско и световно ниво, като държава, в която всеки инвеститор е добре дошъл и модерните високотехнологични производства се случват“, каза президентът Росен Плевнелиев.

Автомобилният сектор в България вече включва 27 нови предприятия, които осигуряват 25 000 работни места. 1000 от тях са в Смолян, посочи президентът и призова представителите на местната власт да продължат да работят активно и всеотдайно за развитието на областта. „Тези усилия ще задържат младите хора и ще осигурят възможности за тяхната реализация“, обърна се Росен Плевнелиев към представителите на местната власт от Област Смолян.

Проектът на „Костал България“ е добър посланик за новите инвеститори и производства, които ще се случат в Родопите, допълни Росен Плевнелиев и открои инвестицията като значима за целия регион. „Костал Груп“ е партньор на водещи машиностроителни, автомобилни и високотехнологични компании, сред които са Dаіmlеr Сhrуѕlеr, Fоrd, Gеnеrаl Моtоrѕ, Fіаt, Аudі и Vоlkѕwаgеn.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.