ЕК с нова платформа за насърчаване на инвестициите в ЕС

eu-1

Комисията пуска в действие нова платформа, с помощта на която държавните и общински служители от цяла Европа ще могат да обменят опит и добри практики с цел усъвършенстване на управлението и насочването на инвестициите от ЕС, съобщават от Брюксел.

Програмата TAIЕX REGIO PEER 2 PEER (или само PEER 2 PEER) е насочена към укрепване на административния капацитет на държавите членки и е част от по-голяма инициатива за пълноценно оползотворяване на потенциала на регионалната политика за създаване на заетост и осигуряване на устойчив растеж в съответствие с целите, определени в стратегията „Европа 2020“ и новия инвестиционен план на ЕС в размер на 315 млрд. евро.

Общо за ЕС служителите от национални и местни администрации, които участват в управлението на Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и на Кохезионния фонд, наброяват 24 000. Целта на PEER 2 PEER е да използва оптимално тяхното ноу-хау и да спомогне за постигането на по-добри резултати, като с помощта на нова онлайн платформа, в рамките на която администрациите да предлагат и да получават съдействие, разпространи наличния опит и добри практики.

Днес PEER 2 PEER ще бъде официално представена на заинтересованите страни и представителите на държавите членки и регионите по време на специална проява в Брюксел. Инициативата се изпълнява като пилотен проект, а въздействието ѝ ще бъде подложено на оценка през 2016 г.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.