Две компании строят производствени бази в Бургаско

българово

Индустриалната зона край град Българово привлече вниманието на две компании, които ще ще закупят на пазарни цени терени и ще строят фабрики.

"Мегатрон" ЕАД, която се занимава с продажба на българския пазар на земеделска, строителна, горска, индустриална, градинска и голф техника. ще строи търговско-сервизна база. Дружеството възнамерява да направи инвестиция в размер над 3 милиона лева за изграждане на модерен център за търговия и сервиз, като намеренията им са в рамките на една година от издаване на разрешението за строеж да започне производствената дейност.

Специализираната в изработката на тухли, плочки и други изделия от трошен варовик "Стронг Брик" ще изгради предприятие за изработка на тухли и плочки. Продукцията на фирмата е насочена към Европейския съюз. Производството им е екологично, щадящо природата, без изпичане, информира Дарик.

Освен събудения интерес към терените около Българово, с добри темпове се развива индустриалният парк край брега на езерото Вая. Седем фирми, закупили терени там, реално изграждат своите предприятия. Текат документалните дейности по одобряването на още няколко.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.