В Стара Загора откриха завод за производството на автомобилни уплътнения

st-zagora

Нов завод за производство на автомобилни уплътнения беше официално открит в Стара Загора вчера. Фабриката е собственост на международната компания „Стандарт Профил Груп“, която е световен лидер в производството на автомобилни уплътнения. Компанията е със седалище в Истанбул, Турция и притежава заводи на 5 континента, в които работят над 7400 души. Произведената продукция се пласира в над 30 страни.

В новата фабрика ще се произвеждат уплътнения за Opel Astra, най-новия модел на американския автомобилен гигант General Motors. Сред основните клиенти на фирмата са световни автомобилни концерни катоVolkswagen, Fiat, Renault, Daimler.

Инвестицията в новата производствена база с най-модерно оборудване и върхова технология в бранша е за 10,5 млн. евро. Тук за пръв път е реализирана иновативната технология за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения.

В момента персоналът на старозагорския завод на компанията, която ще удвои производството си и ще изхранва изцяло европейския пазар с автомобилни уплътнения, е малко над 1000 работници, а до края на 2016 г. ще достигне 1500 души.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.