Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

До 35,33 млн. лв. ще се изплатят по схемата за преходна национална помощ за говеда и овце и кози майки

До 35,33 млн. лв. ще се изплатят по схемата за преходна национална помощ за говеда и овце и кози майки
Miglena Ivanova

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ утвърди общ финансов ресурс до 35 335 830 лв. за изплащане на първи транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързани с производството (ПНДЖ1) и по Схемата за преходна национална помощ за овце майки и кози  майки, обвързани с производството (ПНДЖЗ) за 2018 г.

Утвърдените средства за изплащане на първи транш по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството за 2018 г. са в размер до 19 238 620 лева и до 16 097 210 лева за изплащане на първи транш по схемата за Преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите.

Припомняме, че преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г., като максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за 2013 г.

През 2018 г. средствата за всяка от схемите за Преходна национална помощ може да достигне максимум 60% от бюджета на съответната схема за национални доплащания през 2013 г.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.