Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Над 5,6 млн. лева са предвидени за сектор “Пчеларство” през 2018 г.

Над 5,6 млн. лева са предвидени за сектор “Пчеларство” през 2018 г.
Miglena Ivanova

Над 5,6 млн. лева са предоставени за сектор „Пчеларство“ през 2018 г. Това каза по време на 16-то международно изложение-договаряне „Пчеларство-Плевен 2018” заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева, цитирана от пресслужбата на ресорното ведомство.

Тя припомни, че през 2017 г. започна да се прилага  новата Национална програма по пчеларство за периода 2017-2019 г.Същата е одобрена с Решение на Европейската комисия с бюджет над 4,7 млн. лева за всяка от трите години на изпълнението й.

В новата тригодишна програмата за първи път се финансира частично закупуване на техническо оборудване при първичния добив и обработка на пчелния мед, като успешно стартира и мярката, свързана с практикуване на подвижно пчеларство, обясни Вергиния Кръстева.

Кръстева припомни, че пчеларите за четвърта поредна година получиха подпомагане по държавна помощ от типа „де минимис“. За 2017 г. помощта беше в размер на 2,4 млн. лева, изплатени на 4 348 пчелари при ставка за едно пчелно семейство 4,77 лева.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.