Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

VMware се разширява с инвестиция за над 46 млн. лева

VMware се разширява с инвестиция за над 46 млн. лева
Miglena Ivanova

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на фирма „VMware“ на стойност 46 061 000,00 лв., в резултат на който ще бъдат разкрити над 500 нови работни места.

Зам.-министър Борисов благодари на компанията, че с дейността си утвърждава България като един от лидерите в ИТ сектора в глобален и регионален мащаб, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

От своя страна изпълнителният директор на „VMWare“ Дияна Стефанова подчерта, че от създаването си през 2007 г. компанията е инвестирала над 350 млн. лв. на българския пазар, превръщайки София в един от трите основни стратегически центрове за научно-изследователска и развойна дейност за „VMware“ в световен мащаб.

Тя допълни, че настоящият проект е доказателство за инвестиционните намеренията на компанията да разширяват капацитета си на регионално ниво.

Основната цел на настоящия инвестиционен проект е свързана с разширяването на съществуващото предприятие чрез изследване и разработване на нови софтуерни продукти, както и чрез увеличаване на броя на служителите през следващите години.

Работният капацитет на "ВиЕмУеър България" ЕООД ще подобри разработването на нови продукти и ще предложи професионални услуги по внедряване на закупените от клиентите продукти.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.