Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 26, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Uber купува компания за споделяне на велосипеди

Uber купува компания за споделяне на велосипеди
Miglena Ivanova

Uber придоби компанията за споделяне на велосипеди JUMP за 200 млн. долара. Главният изпълнителен директор на JUMP Раян Рзепецки коментира пред TechCrunch, че решението им да бъдат придобити от Uber се дължи на желанието им да предложат услугата си на глобално ниво.

„Имах възможността да прекарам няколко вечери с главния изпълнителен директор на Uber Дара Косровсшаши и смятам, че визията им за бизнеса ни съвпада с нашата“, казва още Рзепецки, пише economy.bg.

Uber ще се опита да се превърне в глобална платформа за превоз в градска среда. С помощта на JUMP компанията ще предложи повече възможности за придвижване.

Служителите на JUMP ще се присъединят към екипа на Uber, но компанията ще продължи да предлага услугите си самостоятелно. Велосипедите им могат да бъдат наети без наличието на станция със сензорен екран. Вместо това те имат умни ключалки, които позволяват заключването им към паркоместа за колела.

Сделката не е изненадваща. През януари 2018 Uber си партнира с JUMP, за да предложи Uber Bike. Услугата позволи на пътуващите с Uber да резервират колело от JUMP.

Тагове

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.