Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 13, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

България преговаря с „Тесла“ за изграждането на завод у нас

България преговаря с „Тесла“ за изграждането на завод у нас

България преговаря с „Тесла“ за изграждането на завод в страната, съобщава министърът на икономиката Емил Караниколов в интервю за в. „24 часа“.

Министерството води писмена кореспонденция с компанията.

Караниколов посочва, че властите предпочитат да бъде изградено предприятие за производство на автомобили или на батерии, но държавата би подкрепила и завод за компоненти.

Новината е изненадваща на фона на липсата на каквато и да било информация от компанията, посочва онлайн изданието clubz.bg. През миналата година от там обявиха, че стъпват на пазарите в Източна Европа, най-вече в Словакия, Хърватия и Сърбия, но чрез отваряне на шоуруми и сервизи, не толкова чрез производствени бази. Последната такава беше открита в Китай. Строи се нова база и в Берлин.

„Тесла“ вече изгради първата си зарядна станция в България, която се намира в Пловдив.

Караниколов коментира и неслучилата се мечта за завод на гиганта "Фолксваген" в България. Според него нищо още не е загубено, защото компанията не била обявила решението си окончателно. Припомняме, че България беше сред възможните дестинации на новата база на фирмата, но всичко до момента говори, че VW са избрали турския град Маниса.

Компанията засега изчаква заради икономическите проблеми на Турция и напрежението в съседна Сирия.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.