Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 6, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

И Теленор започна тестове на 5G в България

И Теленор започна тестове на 5G в България

След А1 и телекомуникационният оператор Теленор стартира серия от практически тестове на 5G в България, съобщават от компанията.

Тя осъществи днес първия медицински преглед на пациент в България, извършен през новата технология.

Прегледът беше проведен от проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов“, който се намираше в централата на Теленор в София, и проф. д-р Диян Енчев, началник ‘’Травматологичен комплекс’’ в болницата, който преглеждаше от своя кабинет. Прегледът наблюдаваха също министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров.

Това беше първият от серията практически 5G тестове под мотото „5G тестове за по-добро бъдеще“, които Теленор ще извърши в България през следващите месеци, след като три седмици по-рано компанията получи тестови спектър. Посредством различни демонстрации телекомът ще изследва възможностите на новото поколение мобилна технология. Те ще бъдат специално подготвени, за да отговорят на специфични нужди в областта на производството, образованието, менторството, развлекателната индустрия и културата, посочва се в съобщението на компанията.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.