Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Технологиите ще изместят две трети от нискоквалифицирания персонал в магазините

Технологиите ще изместят две трети от нискоквалифицирания персонал в магазините
Miglena Ivanova

Технологиите застрашават работата на близо две трети от касиерите и продавачите. Това твърди ново проучване на анализатори на Citi bank и учени от Оксфорд.

Те предричат сеизмични промени за ритейл индустрията, които ще доведат до "изчезването" на нискоквалифицираната заетост в сектора, пише сайта economy.bg.

Автоматизираните супермаректи на Amazon, където потребителите могат просто да сканират със смартфоните си продуктите, които желаят, както и ръста на онлайн пазаруването са само част от докзателствата за тази тенденция.

"Ритейлът е една от индустриите, в която заетостта на хората вероятно ще изчезне", посочва Карл Бенедикт Фрей от Оксфорд.

Изследователите са изчислили също, че 80% от професиите в транспортния сектор и логистиката са застрашени от автоматизация. С увеличаването на самоуправляващите се товарни автомобили и автоматизацията в складовете заетостта на хората в тези индустрии ще намалее значително.

По думите на Фрей автоматизирането на ритейл индустрията и намаляването на заетостта в нея "ще засегне всеки град и регион".

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.